petek, 19. september 2008

Vikend

Spet je, saj sploh ne vem kdaj pride in konec koncev tudi kdaj mine. Razlika je samo v tem, da lahkozjutraj dlje spim, kar zadje čase itak ne počne vem in pa to, da grem lahko v miru na kavo.
Ta bo malo drugačen, ker oči je ostal v bolnici čez noč - no upam, da je res čez noč in ga grem jutri iskat. Ampak vseeno mislim, da bom lahko šla mirno na kavo.
No je pa ta vikend namenjem spet župcam. Tokrat ne o potrebno urina lovit, je treba pa očija k sebi spravit in kaj je to drugega kot dobra domača župca. Ker je mami pozabila, da je fora soli v tem, da je juha slana jo bom kuhala jaz. Danes sem zaradi tega kupovala dvojno meso. Za očeta govejo župco, za Ajšo piščančjo, oba ne moreta ista, ker fotr piščančje ne mara, Ajša pa po govedini prav neživljenjsko (zame seveda) prdi. Zato pač piščanček za Ajško in govedina za fotra.
No itak da je mami že kupila meso za juho, samo poleg tega, da je pozabila za kaj že je Krpan švercal sol je tudi začela šparat pri mesu in župa ni več župa, ampak ena prevreta voda - zato sem dokupila meso, da bo prava domača goveja juha. S zdrobovimi cmoki!
Vsakič me je pri mesarju sram, ker vzamem še 2 največja kosa repa in mi vedno reče, pa bo to dovolj in mu odgovorim da bo, ker je za vsako psico en. Kako me mamce gledajo. Enkrat ( no priznam večkrat, samo od takrat naprej samo kadar ni nikogar za mano) sem kupila pojma seveda nimam kako se unmu delu reče, samo je tudi za juho in je ponavadi okrogel v sredini ima pa kost. In sem ga prosila če mi da na pol, pa me gleda in mi reče, da potem boš še 2 kosti rabila, pa sem mu spet odgovrila, da ne, ker je to za psici. Kako so me šele takrat čudno gledale mamce......joj te mamce, a bom jaz tut taka enkrat? No če bo pred mano kdo kupoval tako za psa, vem da mi bo toplo pri srcu!

No župca se bo goveja kuhala jutri, piščanjčja se je pa že danes. Taka huda čorbica s korenjem, bučko (soseda ma take fine rumene, ki so ji zbezljale in jih sedaj jaz dobivam), pa zelje, pa cvetača...k bi si zase tko kuhala bi bilo prav dobro za moj želodec. Samo se mi zdi tko malo moralno sporno krasti lastnemu psu hrano.
Sem pa danes prišla na eno idejo. Lahko bi začel delat take velike piskre, ki bi imele na sredini steno, da lahko tko na enrkat skuhaš dve različni juhi v eni posodi.

Je pa nekaj dobro pri kuhanju župce...ni ti treba mešat, pa zraven tut ne bit.
In lahko gremo..
Vonj juhce ju vodi domovnjene oči.....ne da se jim upretSončnice se pa še vedno ne dajoEna od glavnih stvari teoretičnih raziskav na vsakem področju znanosti je, da odkrijemo tisto točko, s katere vidimo stvari v največji preprostosti. (J. Willard GIBBS)

Mnogi imajo problem ali pa jim je kuhanje odveč. Ja tut men se vedno ne da, pa vedno pomislim na une, ki bodo to jedli in se stvari obrejo tako, da ok tole skuham pa bo. Pri kuhanju se ne sme komplicirat in ja kuhanje ni teorija je pa res mala znanost. No ja za tistega, ki mu je kuhanje sprostitev je daleč od znanosti, za tistega ki mu je to odveč in ki ne zna je pa ....kaj bi človek včasih dal za eno dobro govejo župco in testan krompir.